طالبان، پروژه ی پاکستان است
آنچه در پیش رو دارید مصاحبه سایت افغانستان.رو با رئیس بنیاد "احمد شاه
مسعود" احمد ولی مسعود است در این گفتگو برادر شهید احمدشاه مسعود از
مداخلات کشور پاکستان و کشورهای ثروتمند حامی اش (عربستان و قطر) برای
متشنج کردن افغانستان و کشورهای شمال آن پرده بر می دارد .
از دیدگاه سایت هایوهو : شجاعت احمد ولی مسعود قابل ستایش است توجه تان را به متن آن جلب می نمایم:
یادداشت: احمد ولی مسعود، برادر احمد شاه مسعود قهرمان ملی افغانستان است. احمد ولی مسعود، درسال های دهه ی هشتاد هم رزم برادرش بود. پس از روی کارآمدن حکومت آقای برهان الدین ربانی درسال 1992 به فعالیت های سیاسی ودیپلوماتیک روی آورد.او مدت طولانی سفیرافغانستان دربریتانیا بود. احمد ولی مسعود درسال دوهزاروچهار در لویه ی جرگه ی تصویب قانون اساسی کنونی افغانستان عضویت داشت وحالا هم مصروف فعالیت های فرهنگی وسیاسی درکابل است. احمد ضیا مسعود، برادر دیگراحمد ولی مسعود از متحدان سیاسی رییس جمهورمحمد اشرف غنی است.
س:شمال افغانستان از بدخشان تا فاریاب ناامن است. به باور بسیاری هاشمال افغانستان حوزه ی نفوذ جریان های سیاسی ضد طالبان بود، چه شد که طالبان جنگ را به شمال گسترش دادند؟
مسعود: طالبان، پروژه ی پاکستان است.این پروژه تازه طراحی نشده است، بلکه بیست سال عمردارد. اهداف پاکستان منحصربه جنوب افغانستان نبود ونیست. طالبان درآغاز توانستند بیشترخاک افغانستان را بگیرند. بعد ایتلاف جهانی ضد تروریسم، به کمک جبهه مقاومت "ائتلاف شمال"، گروه طالبان را شکست دادند. پس ازآن آقای کرزی روی کارآمد. کرزی سیاست غلطی را درپیش گرفت. سیاست کرزی دلجویی ازطالبان بود. کرزی می خواست با حفظ دسته های طالبان درجنوب، هم برای خودش یک پایگاه قومی ایجاد کند وهم ازآنان حربه ای فشارعلیه سران جبهه ی مقاومت ضد بسازد. جبهه ی مقاومت ضد طالبان توسط احمدشاه مسعود ایجاد شده بود واعضای برجسته ی آن، شریک حکومت آقای کرزی بودند. پاکستان هم ازسیاست آقای کرزی استفاده کرد وبه تقویت دوباره ی طالبان پرداخت. حالا که نیروهای ناتو افغانستان را ترک میکنند، طالبان وپاکستان ازاین خلا استفاده کردند وجنگ را به شمال بردند، البته اهداف طالبان وحامیان شان درپاکستان، به شمال افغانستان هم محدود نیست، آنان می خواهند، آسیای میانه را هم ناآرام کنند. می خواهم بگویم که طالبان پدیده بومی درشمال افغانستان نیست، بلکه پول فراوان هزینه شده و اکمالات نیرومند صورت گرفته تا طالبان به شمال برده شوند. پاکستان وشرکایش پروژه ی کلانی را طرح کرده اند و طالبان وجنگجویان خارجی ابزارآن است.
س: حضور جنگجویان ازبکستانی، تاجیکستانی وچچنی درناآرامی های شمال افغانستان چقدر محسوس است؟
مسعود: تعداد زیاد این جنگجویان درشمال حضور دارند. هدف این جنگجویان، گسترش جنگ به آسیای میانه است. این جنگجویان به قول خودشان می خواهند "بهارآسیای میانه" را رقم بزنند. این جنگجویان ابزارهستند، حامیان شان درپاکستان، آنان را بخاطرحکومت کردن، درست نکرده اند، آنان صرف ماشین جنگ وویرانی هستند.
س: گفتید که پاکستان وشرکایش جنگ را به شمال افغانستان گسترش دادند.گزارش های وجود دارد که عربستان وقطرهم به نحوی با ناآرامی های شمال افغانستان پیوند دارند، وقتی می گویید شرکای پاکستان، اشاره ی تان به همین کشورها است؟
مسعود: ببینید درافغانستان برداشت عموم این است که کشورهای که نام بردید، درناآرامی های اخیردست دارند.من گفتم که پول فراوان مصرف شد تا طالب به شمال برده شود وازفاریاب تا بدخشان جبهه ی جنگ ایجاد کند. این پول حتما ازخارج می آید.چند طالب برهنه پا ویا چند جنگجوی مربوط به کشورهای آسیای میانه پول فراوان فراهم کرده نمی توانند. معلوم دار است که این پول را کشورهای ثروتمند فراهم می کنند.
س: پس از دید شما هدف مهم این کشورها علاوه برناامن سازی شمال افغانستان، ایجاد مشکل برای روسیه است؟
مسعود: معلوم دار است که این کشورها، اهداف کلان خود را دارند. این پول ها بخاطرگل روی چند طالب بی سواد مصرف نمی شود، هرکشوری اهداف کلان خود را دارد. کشورهای که با هم دیگرتضاد منافع دارند، برای هم دیگرمشکل ایجاد می کنند، من موضوعی را که شمال درپرسش تان مطرح کردید، رد کرده نمی توانم.
س: پس ازاین که درکندز، طالبان به موفقیت های دست یافتند، گزارش های منتشرشد که برخی از فرماندهان جبهه ی مقاومت ضد طالبان همان فرماندهانی که درنیمه دوم دهه نود علیه طالبان می جنگیدند فعال شدند ودرفعالیت نظامی ضد طالبان سهم گرفتند، آیااین فعالیت های ضد طالبان درشمال، خودجوش است یا دولت افغانستان آن را برنامه ریزی کرده است؟
مسعود: این فعالیت ها خودجوش است. عکس العمل مردم وفرماندهان محلی خودجوش است. مردم می خواهند ازجان ومال خود دفاع کنند، وقتی می بینند که حکومت مرکزی دردفاع ازآنان ناتوان است، خود دست به کارمی شوند. حکومت مشکلات زیاد دارد، حتا نتواسته نیروهای رسمی امنیتی را منسجم کند وعوامل نفوذی طالبان وستون پنجم را مهار کند.
س:درکابل هم شاهد یک سری فعالیت های سیاسی هم استیم، مثلا آقای عبدلرب الرسول سیاف درکابل جمعی را دراطراف خودش جمع کرده است ووزیرخارجه آقای صلاح الدین ربانی هم به بدخشان بود برای بسیج مردم برضد طالبان، فعالیت های این رهبران تاچه حد هماهنگ است؟
مسعود: فعالیت های رهبران هم پراکنده است. آنان هم تاهنوز فعالیت های خودشان را نتوانسته اند، منسجم کنند.
س: شما تصورنمی کنید که تمام جریان های ضد طالبان درافغانستان یک ایتلاف کلان سیاسی را به وجود بیاورند؟ اخیرا گفته شده است که رهبران سیاسی افغانستان آنانی که قبلا برضد طالبان جنگیده اند، به دولت پیشنهاد کرده کمک کرده اند وقرار است درهماهنگی با دولت، فعالیت های برضد طالبان درشمال انجام دهند؟
مسعود: فکرنمی کنم که به این ساده گی هماهنگی ایجاد شود. برخی از رهبران سیاسی وفرماندهان فکرمی کنند که حالا وضعیت شبیه نیمه دوم دهه ی نود است ومی توانند مثل آن زمان، دربرابرطالبان مقاومت کنند.شرایط امروز با وضعیت آن روز، فرق می کند. در دوره مقاومت علیه طالبان درنیمه ی دوم دهه ی نود تا سال دوهزار ویک، وضعیت روشن بود،دوست ودشمن واضح بود، دیدگاه وخط فکری رهبری مقاومت شادروان احمد شاه مسعود، روشن بود. شما اگرحالا بروید ویک منطقه را تصفیه کنید،اگررهبری سیاسی دولت افغانستان هم فکروهم نظرشما نباشد، ان منطقه را دوباره ازدست می دهید.رهبری سیاسی دولت افغانستان، درحال حاضردید روشن وواضح ندارد. برای این که قربانی ها وزحمات شما نتیجه بدهد، باید رهبری سیاسی دولت افغانستان، رییس جمهور افغانستان با شما هم نظروهم فکرباشد. تا هنوز روشن نیست که رییس جمهور چه دیدگاه وخط فکری دارد، چه تعریفی ازطالبان ودوست ودشمن دارد. برنامه های بدیلش چیست؟ مذاکره با طالبان به جایی نرسید، تلاش برای نزدیکی با پاکستان شکست خورد وکل این برنامه ها افتضاح بود. حالا که این برنامه ها شکست خورده، برنامه ی بدیل چیست؟ تازمانی که جریان های سیاسی ضد طالبان و رهبری سیاسی دولت، روی این نکات به توافق نرسند، ایجاد یک چترکلان ملی وتغییر دروضعیت، ممکن نیست.
س: روسیه چه کمکی به امنیت افغانستان کرده می تواند؟
مسعود: روسیه هم مثل امریکا وکشورهای عضو ناتو، حق دارد، دربرابر دشمنانش بیاستد. من فکرنمی کنم که روسیه در برابر ناامن شدن شمال افغانستان بی تفاوت باشد. موضوعات کمک واین مسایل را باید دولت ها هماهنگ کنند،من دراین مورد چیزمشخصی گفته نمی توانم.
س: آیاامکان ایجاد هم سویی میان ناتو وروسیه درمساله افغانستان وجود دارد، با توجه به اختلاف های ناتو وروسیه در مورد بحران سوریه وتحولات شرق میانه؟
مسعود: بلی امکان هم سویی وجود دارد، اگراراده ی لازم برای مبارزه با ترور وجود داشته باشد. در سال های دهه هشتاد میلادی ایران وامریکا که روی خیلی مسایل اختلاف داشتند وحالا هم دارند، به مجاهدین{ نیروهای ضد شوروی } درافغانستان مشترکا کمک می کردند. حالا هم امکان هم سویی ناتو وروسیه با وجود اختلاف های شان درمساله افغانستان وجود دارد. یک نکته دیگر را می خواهم بگویم که هیچ کشوری نباید ازتروریسم منحیث ابزار علیه رقیبانش استفاده کند. تروریسم دوست هیچ دولتی شده نمی تواند.
س: خوب جناب مسعود، برمی گردیم به کابل، ازدید شما تجربه حکومت وحدت ملی چگونه بود، چه دست آورد ها وناکامی ها دارد دراین یک سال؟
مسعود: ببنیید، اولا من با اصطلاح حکومت وحدت ملی موافق نیستم. این اسم با مسما نیست. حکومت وحدت ملی زمانی تشکیل می شود که همه نیروهای سیاسی موجود درجامعه درآن سهم داشته باشند، چیزی که حالا ما داریم، حکومت ایتلافی دو تیم انتخاباتی است. دراین یک سال، آقایان رییس جمهور غنی ورییس اجرایی عبدالله عبدالله، دستاورد چندانی ندارند، نا امنی زیاد شد، اقتصاد خراب شد، مهاجرت ها بیشترشد وحتا انسجام وهماهنگی دردرون دولت هم حالا وجود ندارد. مشکلات بسیار زیاد است.این حکومت فکر نمی کنم که انتخابات پارلمانی را بتواند درسال آینده، برگزار کند. من فکرمی کنم که نیروهای سیاسی بیرون دولت باید فشار بیاورند تا حکومت اصلاحات جدی بیاورد.
سپاس جناب مسعود.
از دیدگاه سایت هایوهو کشورهای عربستان و قطر وپادویشان پاکستان بدنبال نابود کردن اقتصاد و فرهنگ تمامی کشورهای اطراف ایران هستند آنها نمی خواهند مردم این مناطق آب خوش از گلویشان پایین برود .
منبع :
http://tarmooo.activebb.net/t42-topic
ژنرال آمریکایی رویکرد کنونی آمریکا علیه گروه تکفیری صهیونیستی داعش را ناکافی ارزیابی و بر لزوم استفاده از نیروی زمینی برای این منظور تاکید کرد.
سایت هایوهو به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، ژنرال مارک کیمیت معاون سابق وزیر دفاع آمریکا و از فرماندهان سابق ارتش آمریکا در گفتگو با این شبکه می گوید: موفقیت در عملیات علیه گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش به چندین عامل ازجمله تعداد و شدت حملات علیه آن بستگی دارد. در ماههای گذشته ، استفاده از نیروهای عملیات ویژه آمریکا علیه این گروه برای هدف قراردادن اهداف خاص از گروه داعش بوده است. اما برای موفقیت در این مسیر باید اطلاعات بیشتری وجود داشته باشد و این اطلاعات می تواند به حملات بیشتری علیه این گروه منجر شود و این چرخه به صورت مستمر ادامه پیدا می کند. آمریکا می تواند از تجربه گذشته اش در این زمینه بهره بگیرد. آمریکا در سال دو هزار و شش برای مقابله با گروه القاعده به نیروی زمینی میدانی نیز تکیه کرد. نتیجه این کار ، وارد کردن ضربات سهمگین به القاعده و کشته شدن ابومصعب الزرقاوی سرکرده القاعده در عراق بود. رویکردی که امریکا در حال حاضر برای مقابله با گروه داعش در عراق و سوریه اجرایی می کند کافی نیست. اگر آمریکا برای شکست دادن این گروه در عراق و سوریه جدیت دارد، نمی توان فقط به حملات هوایی متکی بود. با حملات هوایی صرف، نمی توان با خطر گروه داعش مقابله کرد. برای این منظور باید از نیروی زمینی استفاده شود.
سایت هایوهو بر این باور است که علت اصلی عدم مبارزه مقتدرانه آمریکا با داعش ، آماده سازی اوضاع برای تجزیه کشورهای عراق و سوریه است آنها می خواهند دولت سوریه و عراق قدرتمند را به دو کشور کوچکتر و ضعیف تر تبدیل کنند تا خیال اسرائیل ، برای همیشه از سوی آنها راحت باشد و در عین حال دولتهای ترکیه ، عربستان و قطر هم جا پای محکمتری در معادلات منطقه ایی پیدا نمایند.
منبع :
http://tarmooo.activebb.net/t41-topic
رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که کشورش این نیروها را برای نابودی کامل داعش به خاک سوریه اعزام خواهد کرد.
پوتین تاکید کرده است که در آینده ای نزدیک این تعداد نیروی نظامی به سوریه اعزام خواهد شد.
به گفته ولادیمیر پوتین این تصمیم روسیه در واکنش به درخواست فرانسه و دیگر کشورهای جهان برای نابودی کامل داعش در سوریه صورت می گیرد.
به گزارش سایت هایوهو روسیه طی دو روز گذشته پیشرفته ترین جنگنده خود با نام سوخو 34 به همراه پیشرفته ترین بالگرد خود را برای نبرد با داعش به سوریه فرستاده است روسیه می خواهد با همکاری کشورهای دیگر ، حملات گسترده ای علیه تروریست های داعش انجام دهد . تا به امروز تمرکز روسیه بر روی حملات هوایی به داعش بوده است .
منبع :
http://tarmooo.activebb.net/t34-topic
از دیدگاه سایت هایوهو : شجاعت احمد ولی مسعود قابل ستایش است توجه تان را به متن آن جلب می نمایم:
یادداشت: احمد ولی مسعود، برادر احمد شاه مسعود قهرمان ملی افغانستان است. احمد ولی مسعود، درسال های دهه ی هشتاد هم رزم برادرش بود. پس از روی کارآمدن حکومت آقای برهان الدین ربانی درسال 1992 به فعالیت های سیاسی ودیپلوماتیک روی آورد.او مدت طولانی سفیرافغانستان دربریتانیا بود. احمد ولی مسعود درسال دوهزاروچهار در لویه ی جرگه ی تصویب قانون اساسی کنونی افغانستان عضویت داشت وحالا هم مصروف فعالیت های فرهنگی وسیاسی درکابل است. احمد ضیا مسعود، برادر دیگراحمد ولی مسعود از متحدان سیاسی رییس جمهورمحمد اشرف غنی است.
س:شمال افغانستان از بدخشان تا فاریاب ناامن است. به باور بسیاری هاشمال افغانستان حوزه ی نفوذ جریان های سیاسی ضد طالبان بود، چه شد که طالبان جنگ را به شمال گسترش دادند؟
مسعود: طالبان، پروژه ی پاکستان است.این پروژه تازه طراحی نشده است، بلکه بیست سال عمردارد. اهداف پاکستان منحصربه جنوب افغانستان نبود ونیست. طالبان درآغاز توانستند بیشترخاک افغانستان را بگیرند. بعد ایتلاف جهانی ضد تروریسم، به کمک جبهه مقاومت "ائتلاف شمال"، گروه طالبان را شکست دادند. پس ازآن آقای کرزی روی کارآمد. کرزی سیاست غلطی را درپیش گرفت. سیاست کرزی دلجویی ازطالبان بود. کرزی می خواست با حفظ دسته های طالبان درجنوب، هم برای خودش یک پایگاه قومی ایجاد کند وهم ازآنان حربه ای فشارعلیه سران جبهه ی مقاومت ضد بسازد. جبهه ی مقاومت ضد طالبان توسط احمدشاه مسعود ایجاد شده بود واعضای برجسته ی آن، شریک حکومت آقای کرزی بودند. پاکستان هم ازسیاست آقای کرزی استفاده کرد وبه تقویت دوباره ی طالبان پرداخت. حالا که نیروهای ناتو افغانستان را ترک میکنند، طالبان وپاکستان ازاین خلا استفاده کردند وجنگ را به شمال بردند، البته اهداف طالبان وحامیان شان درپاکستان، به شمال افغانستان هم محدود نیست، آنان می خواهند، آسیای میانه را هم ناآرام کنند. می خواهم بگویم که طالبان پدیده بومی درشمال افغانستان نیست، بلکه پول فراوان هزینه شده و اکمالات نیرومند صورت گرفته تا طالبان به شمال برده شوند. پاکستان وشرکایش پروژه ی کلانی را طرح کرده اند و طالبان وجنگجویان خارجی ابزارآن است.
س: حضور جنگجویان ازبکستانی، تاجیکستانی وچچنی درناآرامی های شمال افغانستان چقدر محسوس است؟
مسعود: تعداد زیاد این جنگجویان درشمال حضور دارند. هدف این جنگجویان، گسترش جنگ به آسیای میانه است. این جنگجویان به قول خودشان می خواهند "بهارآسیای میانه" را رقم بزنند. این جنگجویان ابزارهستند، حامیان شان درپاکستان، آنان را بخاطرحکومت کردن، درست نکرده اند، آنان صرف ماشین جنگ وویرانی هستند.
س: گفتید که پاکستان وشرکایش جنگ را به شمال افغانستان گسترش دادند.گزارش های وجود دارد که عربستان وقطرهم به نحوی با ناآرامی های شمال افغانستان پیوند دارند، وقتی می گویید شرکای پاکستان، اشاره ی تان به همین کشورها است؟
مسعود: ببینید درافغانستان برداشت عموم این است که کشورهای که نام بردید، درناآرامی های اخیردست دارند.من گفتم که پول فراوان مصرف شد تا طالب به شمال برده شود وازفاریاب تا بدخشان جبهه ی جنگ ایجاد کند. این پول حتما ازخارج می آید.چند طالب برهنه پا ویا چند جنگجوی مربوط به کشورهای آسیای میانه پول فراوان فراهم کرده نمی توانند. معلوم دار است که این پول را کشورهای ثروتمند فراهم می کنند.
س: پس از دید شما هدف مهم این کشورها علاوه برناامن سازی شمال افغانستان، ایجاد مشکل برای روسیه است؟
مسعود: معلوم دار است که این کشورها، اهداف کلان خود را دارند. این پول ها بخاطرگل روی چند طالب بی سواد مصرف نمی شود، هرکشوری اهداف کلان خود را دارد. کشورهای که با هم دیگرتضاد منافع دارند، برای هم دیگرمشکل ایجاد می کنند، من موضوعی را که شمال درپرسش تان مطرح کردید، رد کرده نمی توانم.
س: پس ازاین که درکندز، طالبان به موفقیت های دست یافتند، گزارش های منتشرشد که برخی از فرماندهان جبهه ی مقاومت ضد طالبان همان فرماندهانی که درنیمه دوم دهه نود علیه طالبان می جنگیدند فعال شدند ودرفعالیت نظامی ضد طالبان سهم گرفتند، آیااین فعالیت های ضد طالبان درشمال، خودجوش است یا دولت افغانستان آن را برنامه ریزی کرده است؟
مسعود: این فعالیت ها خودجوش است. عکس العمل مردم وفرماندهان محلی خودجوش است. مردم می خواهند ازجان ومال خود دفاع کنند، وقتی می بینند که حکومت مرکزی دردفاع ازآنان ناتوان است، خود دست به کارمی شوند. حکومت مشکلات زیاد دارد، حتا نتواسته نیروهای رسمی امنیتی را منسجم کند وعوامل نفوذی طالبان وستون پنجم را مهار کند.
س:درکابل هم شاهد یک سری فعالیت های سیاسی هم استیم، مثلا آقای عبدلرب الرسول سیاف درکابل جمعی را دراطراف خودش جمع کرده است ووزیرخارجه آقای صلاح الدین ربانی هم به بدخشان بود برای بسیج مردم برضد طالبان، فعالیت های این رهبران تاچه حد هماهنگ است؟
مسعود: فعالیت های رهبران هم پراکنده است. آنان هم تاهنوز فعالیت های خودشان را نتوانسته اند، منسجم کنند.
س: شما تصورنمی کنید که تمام جریان های ضد طالبان درافغانستان یک ایتلاف کلان سیاسی را به وجود بیاورند؟ اخیرا گفته شده است که رهبران سیاسی افغانستان آنانی که قبلا برضد طالبان جنگیده اند، به دولت پیشنهاد کرده کمک کرده اند وقرار است درهماهنگی با دولت، فعالیت های برضد طالبان درشمال انجام دهند؟
مسعود: فکرنمی کنم که به این ساده گی هماهنگی ایجاد شود. برخی از رهبران سیاسی وفرماندهان فکرمی کنند که حالا وضعیت شبیه نیمه دوم دهه ی نود است ومی توانند مثل آن زمان، دربرابرطالبان مقاومت کنند.شرایط امروز با وضعیت آن روز، فرق می کند. در دوره مقاومت علیه طالبان درنیمه ی دوم دهه ی نود تا سال دوهزار ویک، وضعیت روشن بود،دوست ودشمن واضح بود، دیدگاه وخط فکری رهبری مقاومت شادروان احمد شاه مسعود، روشن بود. شما اگرحالا بروید ویک منطقه را تصفیه کنید،اگررهبری سیاسی دولت افغانستان هم فکروهم نظرشما نباشد، ان منطقه را دوباره ازدست می دهید.رهبری سیاسی دولت افغانستان، درحال حاضردید روشن وواضح ندارد. برای این که قربانی ها وزحمات شما نتیجه بدهد، باید رهبری سیاسی دولت افغانستان، رییس جمهور افغانستان با شما هم نظروهم فکرباشد. تا هنوز روشن نیست که رییس جمهور چه دیدگاه وخط فکری دارد، چه تعریفی ازطالبان ودوست ودشمن دارد. برنامه های بدیلش چیست؟ مذاکره با طالبان به جایی نرسید، تلاش برای نزدیکی با پاکستان شکست خورد وکل این برنامه ها افتضاح بود. حالا که این برنامه ها شکست خورده، برنامه ی بدیل چیست؟ تازمانی که جریان های سیاسی ضد طالبان و رهبری سیاسی دولت، روی این نکات به توافق نرسند، ایجاد یک چترکلان ملی وتغییر دروضعیت، ممکن نیست.
س: روسیه چه کمکی به امنیت افغانستان کرده می تواند؟
مسعود: روسیه هم مثل امریکا وکشورهای عضو ناتو، حق دارد، دربرابر دشمنانش بیاستد. من فکرنمی کنم که روسیه در برابر ناامن شدن شمال افغانستان بی تفاوت باشد. موضوعات کمک واین مسایل را باید دولت ها هماهنگ کنند،من دراین مورد چیزمشخصی گفته نمی توانم.
س: آیاامکان ایجاد هم سویی میان ناتو وروسیه درمساله افغانستان وجود دارد، با توجه به اختلاف های ناتو وروسیه در مورد بحران سوریه وتحولات شرق میانه؟
مسعود: بلی امکان هم سویی وجود دارد، اگراراده ی لازم برای مبارزه با ترور وجود داشته باشد. در سال های دهه هشتاد میلادی ایران وامریکا که روی خیلی مسایل اختلاف داشتند وحالا هم دارند، به مجاهدین{ نیروهای ضد شوروی } درافغانستان مشترکا کمک می کردند. حالا هم امکان هم سویی ناتو وروسیه با وجود اختلاف های شان درمساله افغانستان وجود دارد. یک نکته دیگر را می خواهم بگویم که هیچ کشوری نباید ازتروریسم منحیث ابزار علیه رقیبانش استفاده کند. تروریسم دوست هیچ دولتی شده نمی تواند.
س: خوب جناب مسعود، برمی گردیم به کابل، ازدید شما تجربه حکومت وحدت ملی چگونه بود، چه دست آورد ها وناکامی ها دارد دراین یک سال؟
مسعود: ببنیید، اولا من با اصطلاح حکومت وحدت ملی موافق نیستم. این اسم با مسما نیست. حکومت وحدت ملی زمانی تشکیل می شود که همه نیروهای سیاسی موجود درجامعه درآن سهم داشته باشند، چیزی که حالا ما داریم، حکومت ایتلافی دو تیم انتخاباتی است. دراین یک سال، آقایان رییس جمهور غنی ورییس اجرایی عبدالله عبدالله، دستاورد چندانی ندارند، نا امنی زیاد شد، اقتصاد خراب شد، مهاجرت ها بیشترشد وحتا انسجام وهماهنگی دردرون دولت هم حالا وجود ندارد. مشکلات بسیار زیاد است.این حکومت فکر نمی کنم که انتخابات پارلمانی را بتواند درسال آینده، برگزار کند. من فکرمی کنم که نیروهای سیاسی بیرون دولت باید فشار بیاورند تا حکومت اصلاحات جدی بیاورد.
سپاس جناب مسعود.
از دیدگاه سایت هایوهو کشورهای عربستان و قطر وپادویشان پاکستان بدنبال نابود کردن اقتصاد و فرهنگ تمامی کشورهای اطراف ایران هستند آنها نمی خواهند مردم این مناطق آب خوش از گلویشان پایین برود .
منبع :
http://tarmooo.activebb.net/t42-topic
سیاست و عملکرد بسیار ضعیف آمریکا در برابر داعش
رفتارهای شعاری دولتمردان آمریکا در برابر داعش صدای سربازان کهنه کار آمریکا را هم بدر آورده است .ژنرال آمریکایی رویکرد کنونی آمریکا علیه گروه تکفیری صهیونیستی داعش را ناکافی ارزیابی و بر لزوم استفاده از نیروی زمینی برای این منظور تاکید کرد.
سایت هایوهو به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، ژنرال مارک کیمیت معاون سابق وزیر دفاع آمریکا و از فرماندهان سابق ارتش آمریکا در گفتگو با این شبکه می گوید: موفقیت در عملیات علیه گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش به چندین عامل ازجمله تعداد و شدت حملات علیه آن بستگی دارد. در ماههای گذشته ، استفاده از نیروهای عملیات ویژه آمریکا علیه این گروه برای هدف قراردادن اهداف خاص از گروه داعش بوده است. اما برای موفقیت در این مسیر باید اطلاعات بیشتری وجود داشته باشد و این اطلاعات می تواند به حملات بیشتری علیه این گروه منجر شود و این چرخه به صورت مستمر ادامه پیدا می کند. آمریکا می تواند از تجربه گذشته اش در این زمینه بهره بگیرد. آمریکا در سال دو هزار و شش برای مقابله با گروه القاعده به نیروی زمینی میدانی نیز تکیه کرد. نتیجه این کار ، وارد کردن ضربات سهمگین به القاعده و کشته شدن ابومصعب الزرقاوی سرکرده القاعده در عراق بود. رویکردی که امریکا در حال حاضر برای مقابله با گروه داعش در عراق و سوریه اجرایی می کند کافی نیست. اگر آمریکا برای شکست دادن این گروه در عراق و سوریه جدیت دارد، نمی توان فقط به حملات هوایی متکی بود. با حملات هوایی صرف، نمی توان با خطر گروه داعش مقابله کرد. برای این منظور باید از نیروی زمینی استفاده شود.
سایت هایوهو بر این باور است که علت اصلی عدم مبارزه مقتدرانه آمریکا با داعش ، آماده سازی اوضاع برای تجزیه کشورهای عراق و سوریه است آنها می خواهند دولت سوریه و عراق قدرتمند را به دو کشور کوچکتر و ضعیف تر تبدیل کنند تا خیال اسرائیل ، برای همیشه از سوی آنها راحت باشد و در عین حال دولتهای ترکیه ، عربستان و قطر هم جا پای محکمتری در معادلات منطقه ایی پیدا نمایند.
منبع :
http://tarmooo.activebb.net/t41-topic
صد و پنجاه هزار سرباز روسیه به سوریه اعزام می شوند
شرایط هر روز برای داعش سخت تر می شود به گزارش سایت هایوهو به نقل از "فارسی رو" رییس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین اعلام کرده است که قصد دارد در واکنش به درخواست کشورهای جهان، 150 هزار نیروی نظامی خود را برای نابودی کامل گروه تروریستی داعش به کشور سوریه اعزام کند.رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که کشورش این نیروها را برای نابودی کامل داعش به خاک سوریه اعزام خواهد کرد.
پوتین تاکید کرده است که در آینده ای نزدیک این تعداد نیروی نظامی به سوریه اعزام خواهد شد.
به گفته ولادیمیر پوتین این تصمیم روسیه در واکنش به درخواست فرانسه و دیگر کشورهای جهان برای نابودی کامل داعش در سوریه صورت می گیرد.
به گزارش سایت هایوهو روسیه طی دو روز گذشته پیشرفته ترین جنگنده خود با نام سوخو 34 به همراه پیشرفته ترین بالگرد خود را برای نبرد با داعش به سوریه فرستاده است روسیه می خواهد با همکاری کشورهای دیگر ، حملات گسترده ای علیه تروریست های داعش انجام دهد . تا به امروز تمرکز روسیه بر روی حملات هوایی به داعش بوده است .
منبع :
http://tarmooo.activebb.net/t34-topic
نظرات